A tojás fehérjét félig felverni, felváltva hozzáadni a cukrot és a vizet, mikor a hab kemény, finoman belekeverjük a tojás sárgákat és annyi csapott evőkanál lisztet, ahány tojást használtunk.
1/2 sütőpor és egy vanília por, vagy citromhéj.
Kizsírozott és liszttel beszitált tepsibe öntjük.
Keverhetünk bele mazsolát, dióbelet, rahátot, vagy bármilyen gyümölcsöt.
Használhatjuk torta alapnak is.
Használhatjuk torta alapnak is.
10 percig 2-esen melegített sütőbe legalsó rácson 15 percet sütni. 2-esen kinyitott szellőzővel utána 10 percig sütőben hagyni.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése