2012. február 16., csütörtök

Darázsfészek


70 dkg liszt, 5 dkg élesztő 2 deci tejben felfuttatva (só + cukor), 4 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, 2 (evőkanál) olaj, rétes puhaságú tésztát gyúrunk. Késfoknyira kinyújtjuk. Rákenünk 25 dkg vajat (4 kanál margarin), 4 kanál cukorral kikeverve, 2 tasak vanília porral. Felsodorjuk, 26-28 felé vágjuk.
Megkelesztjük (1/2 – 1 óráig).
Ha megsült, ráöntünk 3 deci tejet, 8 kanál cukorral + 2 vanília - felfőzve.
5-10 percre visszatesszük a sütőbe.

Ez volt és most is ez a kedvenc sütim.
Népiesebben "seggreültetősnek" is hívják!

Megsütöttük!!!
Nagyon finom lett.
Minden a recept szerint készült, kivéve, hogy a tetjére finomra vágott dióbelet szórtunk, miután meglocsoltuk.
180 °C-on sült 30 percet, azután jött a locsolás és még 10 perc sütés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése