2012. február 27., hétfő

Kemenesi béles

1/2 kg lisztet,
20 dkg vajat,
2 dkg élesztőt,
2 egész tojást, kettőnek meg a sárgáját összegyúrunk annyi tejjel, amennyit felvesz.
Vanília és citrom
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket a tepsi aljára helyezzük és beleteszünk 30 dkg őrölt dióbelet, ami össze van keverve 20 dkg cukorral és 4 tojássárgájával.
A tészta másik felét rátesszük a dióra és 2 órát állni hagyjuk.
Azután felverjük a hat tojás fehérjét, hozzá adunk 30 dkg porcukrot. A tészta tetejét, nagyon vékonyan, megkenjük akármilyen lekvárral és azután a habot a tetejére tesszük.
Sütőbe tesszük és szép rózsaszínűre sütjük.
A tésztát egy napig állni hagyjuk és a tepsibe szeleteljük, nem szabad kiborítani.
A tepsi nagysága 25×30 cm.

Manyikától 1956.IX.19.



Hűha!
Ez aztán az igazi!
Recept szerint készült, kivéve a tojáshabot, amelybe 20 dkg cukrot tettünk, ez így tökéletes!!!
175°C-on kb 30 percig sült előmelegített sütőben.
Sárgabarack lekvárt használtunk.
Nagyon kiadós!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése