Amennyi tehéntúró, annyi margarin és annyi liszt. Egy kis só.
Este meggyúrni, reggel sütni.
Úgy felvágni mint a hájast, ízzel megtölteni.
Ennek sincs címe.
Bárminemű tapasztalati észrevétel jól jönne.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
Noshát, íme, kipróbáltuk, megsütöttük, nagy kétkedések közepette, hogy ez mi, és miért, hol a tojás, a cukor, a sütőpor...stb?
Az eredmény elképesztő!!!
Ilyen rövid idő allat még nem takarítottak el sütit a tálról.
Ahogy készült:
- 30 dkg tehéntúrő (zsíros)
- 30 dkg vaj (margarint nem használunk)
- 30 dkg liszt (ebből 12 dkg rétesliszt)
Este bedagaszva, reggel kinyújtva, lekvárral töltve.
- a töltelék eper, szeder vegyes lekvár
Sült 30 percet, 180 fokon.
Nevezhetjük lekváros-túrós batyunak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése