2012. február 17., péntek

Mogyoródesszert

20 dkg porcukor, 20 dkg tisztított amerikai mogyoró, 4 evőkanál rum, 10 szem tisztított mogyoró a díszítésnek. 5 dkg tortabevonó csokoládé, 10 db minyon papír.

A mogyorót olyan finomra daráljuk amennyire csak lehetséges, rászórjuk a porcukrot, rácsorgatjuk a rumot, és alaposan – mint a tésztát – összegyúrjuk. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

A masszát két részre osztjuk. Az egyik adagból 10 egyforma kis diónyi golyót gömbölyítünk, és egy-egy papírhüvelybe rakjuk. Közepükbe nyomunk egy-egy szem mogyorót, hűtőbe rakjuk.
A másik adagot megolajozott alufóliára tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis téglácskákat vágunk belőle. A mélyhűtőben csonttá dermesztjük. A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, ha langyosra hűlt a kis téglácskák egyik felét belemártjuk.
Sokáig eláll (a hűtőben dobozban).

(Budapest, 1990-es évek)
Ez nem a Nagyi receptje, de a Franckkávés dobozban találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése