1/2 kg üzleti lekvárt (5 Leis), 10 evőkanál tejjel, 8 kanál zsírral vagy olajjal, kikavarunk, teszünk hozzá tetszés szerint fahéjat, szegfűszeget és darabos dióbelet
A kész tésztát tepsibe egyengetjük.
Amikor kihűlt felszeletelve külön-külön porcukorba forgatjuk.
Itt egy icipici beleszólást engedek meg magamnak. Az 5 lejes lekvár tulajdonképpen vegyes gyümölcslekvár, ami annak idején tömbösítve kelrült forgalomba, faládában.
Ismertebb nevén marmaládé volt.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
Megsütöttük, finom lett!
10 éves hecsedli lekvárt kb. 1/4 liter forró tejjel kezelhetővé tettünk.
A recept 1 liter lisztje helyett csak kb. 6 decit használtunk.
A szegfűszeget és a fajhéjat mozsárban összetörtük.
Egy csapott kávéskanál szódapor elegendő volt.
Előmelegített (180°C) sütőben 25 perc alatt kész.
(Marosvásárhely, 1960-as évek)
Megsütöttük, finom lett!
10 éves hecsedli lekvárt kb. 1/4 liter forró tejjel kezelhetővé tettünk.
A recept 1 liter lisztje helyett csak kb. 6 decit használtunk.
A szegfűszeget és a fajhéjat mozsárban összetörtük.
Egy csapott kávéskanál szódapor elegendő volt.
Előmelegített (180°C) sütőben 25 perc alatt kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése