2012. február 16., csütörtök

Citromszelet 1

40 dkg liszt, 1 tojás, 7 deka zsír (2-3 kanál), 1 deci meleg tejben feloldunk 1 deka szalakálit. 4 lapot sütünk.

Krém: 1/2 liter tej, 4 kanál liszt, sűrű pépet főzünk.
1 drb vajat (20 dkg), 25 deka porcukorral elkavarunk, citrom héját, levét beletesszük és összekavarjuk a hideg péppel.
2-2 lap közé ízet teszünk, középen a krém, vagy fordítva.

Ez nagyon finom!
(Budapest, 1990-es évek)

Megsütöttük, nagyon finom lett, pont olyan, mint a hajdani, eredeti. 175°C-ra előmelegített sütőben laponként 8-9 perc alatt megsült. Szederlekvárral készült.
A krém lehet a mézes szeletnél használt grízes krém is, a liszt helyett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése