2012. február 18., szombat

Diós poronyó

28 dkg liszt, 20 dkg vaj, 9 dkg cukor, 4 tojássárgája, 1 késhegynyi szóda(por). Ebből tésztát gyúrunk és tepsibe tesszük és ízzel bekenjük. A tojásfehérjét felverjük jó keményre és 15 dkg őrölt diót, 25 dkg vaníliás cukorral összevegyítjük és a habba tesszük. Összekeverjük és a tésztára tesszük és lassú tűznél kisütjük.

(Marosvásárhely, 1950-es évek)
Megsütöttük ilyen lett és nagyon finom:
Elkészítése nagyon egyszerű és viszonylag gyors is.
150°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc kell.
A habba talán kevesebb cukor is elég lenne, mondjuk 18-20 dkg.
A tésztája egyéb süteményekhez (pl. piték) is tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése