1/4 kg cukrot 1 dl feketekávéban sziruppá főzünk.
1/4 kg tejport szitán jól átdolgozunk, 3-4 evőkanál kakaót hozzáadunk, az egészet a már sűrű szirupba vegyítjük és üveglapon rudakra formáljuk.
(Marosvásárhely, 1950-es évek, amikor a csoki még hiánycikk volt és nagyon drága)
Az ötlet nagyon jó, grat. a bloghoz.
VálaszTörlésEz az a házicsoki lenne, amit Erdélyben itt-ott árulnak is? (Csíki ismerősöktől kaptam saját készítésűt is.)
Asszem kipróbálom. :-)
Kapor
Szia!
VálaszTörlésKösz, már rég fontolgattam, most kb. a negyedénél tartok.
Igen, én is úgy vélem, hogy ez az a csoki, amit Erdélyben most is árulnak.
Jó étvágyat, ha ki akarod próbálni!