2012. február 15., szerda

Mézes krémes

2 evőkanál mézet, 3 dkg zsírt, 2,5 evőkanál tejet, 15 dkg cukrot egy edénybe megforrósítunk, azután egy egész tojást, 42 dkg lisztet 1 kávéskanál szódaport teszünk hozzá.
Összegyúrjuk és négy részre osztjuk és tepsi hátán megsütjük.

Krém:
2,5 deci tejben, 3 evőkanál grízet megfőzünk és kihűtjük,
15 deka vajat, 15 dkg porcukorral habosra kavarunk, 2 csomag vaníliaport adunk hozzá, majd a grízet hozzákavarjuk.
Két-két lapot lekvárral összeragasztunk, közepébe tesszük a krémet. Tetejét csokoládé glazurral bevonjuk.


(Marosvásárhely, 1960-as évek)

Hurrá!
Ez az!
Nagyon-nagyon finom, hozza a régi ízeket, jól érezni rajt' a mézes sütemények jellegzetes, picit karamellizált zamatát.
Recept szerint készült, szeder-lekvárral.
A lapokat 200 °C-on, előmelegített sütőben, 6-7 percig kell sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése