1/2 liter szesz,
3/4 kg cukor,
2 narancs,
2 citrom karikába vágva,
2 tasak vanília cukor.
Egy hétig érik, közben megrázni.
(Budapest, 1990-es évek)
Ez nem a Nagyi receptje, de a Franckkávés dobozban találtam.
Elkészítettük.
Nos, pia, tehát rossz nem lehet!!!
Finom lett, borból az egri bikavér megfelel, de a szesz helyett kénytelenek voltunk erős vodkát használni, ezáltal egy picit gyenge lett, amolyan igazi "kontyalávaló".
Addig kell összeérlelni, amíg a karikába vágott citrom bele átveszi a keverék színét, vagyis halványvörös lesz (kb. 1 hét). Az egyik narancs helyett grapefruitot vágtunk bele, ettől még finomabb lett.
Annyira tetszett mindenkinek, hogy húsvétra - közkívánatra -, megint elkészítettük, most már szesszel, amit nagy-nagy nehézségek árán, de beszereztük, így még jobb, valamivel erősebb, de tiszta, natúr vodkával is pont olyan finom.
Elkészítettük.
Nos, pia, tehát rossz nem lehet!!!
Finom lett, borból az egri bikavér megfelel, de a szesz helyett kénytelenek voltunk erős vodkát használni, ezáltal egy picit gyenge lett, amolyan igazi "kontyalávaló".
Addig kell összeérlelni, amíg a karikába vágott citrom bele átveszi a keverék színét, vagyis halványvörös lesz (kb. 1 hét). Az egyik narancs helyett grapefruitot vágtunk bele, ettől még finomabb lett.
Annyira tetszett mindenkinek, hogy húsvétra - közkívánatra -, megint elkészítettük, most már szesszel, amit nagy-nagy nehézségek árán, de beszereztük, így még jobb, valamivel erősebb, de tiszta, natúr vodkával is pont olyan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése