2012. február 28., kedd

Mézes lepény

50 dkg liszt,
8 dkg vaj,
13 dkg cukor,
2 egész tojás,
1 késhegy szódapor
13 dkg forró méz,
kevés tejfel,
5 lapot sütni.

Krém:
25 dkg cukor,
25 dkg darált diót tejben megfőzni,
25 dkg vajat kikavarni,
hozzáadni a diós hideg masszát és jó habosra kikavarni. A lapokat cukros-rumos sziruppal jól meglocsolni és úgy töltjük meg a krémmel.

Máz: 1/2 vizespohár vizet főni tenni 5 evőkanál cukorral és addig főzni amég vastag lesz, tetszés szerint kakaót belekeverni egy kicsit még főzni, azután félrevesszük és dió nagyságú vajat belekavarni melegen.
(2 nappal hamarább sütni.)

(Marosvásárhely, 1950-es évek)

Felirat hozzáadása
 Húsvétra megsütöttük.
Nagyon finom lett.
A krémbe kevesebb cukor is elég (20 dkg)
A lapokat világosra kell sütni, 175°C-on, 8-9 percet laponként.
Nagyon finom és kiadós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése