2012. március 4., vasárnap

Holnap jobb

15 dkg vaj,
8 dkg cukor,
30 dkg liszt,
1 kanál tejfel,
1 tojás,
pici szódapor.

Két cipót csinálunk. Kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ízzel, 8 dkg őrölt diót, 5 dkg cukorral összevegyítünk, a tésztára szórjuk és rummal meglocsoljuk.
Felcsavarjuk ujjnyi vastagra és darabokra vágva megsütjük.

(Marosvásárhely, 1950-es évek)





Elkészült a tegnap. Ma tényleg jobb!
Sütés után, ami 170 °C-on 25 percig tartott, egy kissé kemény, másnapra omlóssá válik.
Kitűnő íze van, amit a diós töltelék és a lekvár határoz meg. Mi ribizlilekvárral készítettük el.

3 megjegyzés:

  1. Ez az Én Anyukám receptje <3 ............... felcsavarjuk, és ujjnyi vastag darabokra vágva megsütjük <3 (tehát el fektetve )

    VálaszTörlés
  2. Ugyanezt a receptet találtam meg drága anyukám 30 éves receptjei között :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!Mennyivel lehet előbb megsütni?Nekem szombatra kellene előre több mindent sütni és ma szeretnék csinálni sütiket mert késő estig dolgozom .🙃

    VálaszTörlés