2012. március 25., vasárnap

Ági tészta

38 deka liszt
20 deka vaj vagy margarin
4 tojás sárgája
egy csésze tejben
2 deka élesztőt felverni
4 kockacukorral.

Liszthez kevés sót tenni ezekből tésztát gyúrni 3 cipóra szaggatjuk.
Elkészítjük előre a tölteléket, amely 30 deka dióból 30 deka porcukorból egy citrom reszelt héja (vagy vanília)
Egy cipót vékonyra kinyújtunk egyenlően tepsibe tesszük, barack ízet teszünk rá és a diótöltelék egy harmadát és erre a második cipót kinyújtva szintén reá tesszük a töltelékre és vékonyan újra megkenjük ízzel és reá a diót a harmadik cipóra megint teszünk ízet és reá a diót egy óráig pihenni hagyjuk és lassú tűznél sütjük melegen tepsibe keskeny szeletekre vágjuk nagyon finom és kiadós.

(Marosvásárhely, 1960-as évek)


Recept szerint "újratöltve".
Nagyon finom lett.
Előmelegített sütőben, 175 °C- on, 30-40 percig sült.
És gyorsan el is fogyott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése