2012. március 29., csütörtök

Gőzkrém

5 tojást felkeverni
1/2 l tejet megmelegíteni
20 dkg cukrot kétfelé osztunk, felét beletesszük a tejbe hagyjuk amíg elolvad, a másik felét megolvasztjuk abba a lábosba amelyikbe megfőzzük. Egy kanál vizet teszünk bele és szép barnára olvasztjuk, akkor kihűtjük és forgatjuk a lábast amíg a cukor az oldalára ragad és azután a tejet szép lassan a tojásba öntjük, és egy vaníliaport is teszünk hozzá és akkor abba a lábasba öntjük amelyikbe a cukrot olvasztottuk és egy lábas forró vízbe tesszük hagyjuk főni, lefedjük és a fedőre is szenet teszünk egy félóra múlva megnézzük és akkor van jól amikor a lábastól elválik.

(Marosvásárhely, 1950-es évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése