2012. március 11., vasárnap

Fedora torta

10 dkg vaj,
20 dkg cukor,
3 dkg kakaó,
a kályha szélén felolvasztandó, kihűlés után egyenként hozzá kavarunk 4 tojássárgát, a keményre vert habját és 5 dkg lisztet, s 9 dkg szálkásra vágott dióbelet is.
Mérsékelt tűznél félóráig sütjük.

Ki kell szárítani, mert különben belül ragacsos lesz.

(Marosvásárhely, 1950-es évek)

Megsütöttük. Finom lett.
A tésztát 150 fokon 30 percet sütöttük.
Hogy ez miért torta?
Hát biztosan azért, mert valamilyen krémmel, vagy lekvárral megtöltötték anno.
Így is jó, de töltve még jobb lenne.
Ki fogjuk próbálni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése