2012. április 5., csütörtök

Diós torta

1 ½ pohár tej,
1 csésze liszt,
1 csésze cukor,
1 csésze darált dió,
1 csésze gríz,
1 kanál szódapor,
ízesítő (vanília, citrom) összekavarni estétől-reggelig hagyni.
Lassú tűznél sütni.
Meg lehet tölteni akármilyen krémmel vagy tejszínhabbal. Ha krém nélkül akarjuk, akkor tehetünk bele mazsolát, rahátot stb.

(Marosvásárhely, 1960-as évek)


Diós torta
 Egyre inkább értem, hogy miért nyafognak manapság a cukrászdák.
Ilyet nem tudnak, vagy nem is akarnak készíteni. Mindenütt az egyen-íz, a túlédesített katyvasz, az aromák, ételszínezékek, állagjavítók dominálnak.

Ezt még csak meg sem közelítik, még a legelitebb műhelyek sem.

Nagyon finom lett!!!

175°C-on sütöttük, villapróba alapján lett kész.
Krém: sima vajas-kakós krém. 20 dgk vaj, kb. 15 dkg cukor, kakaó, kevés rum.
A töltelékbe ezen kívül még egy csokis puding is belekerült, könnyebbé téve azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése