2012. május 20., vasárnap

Pehelytorta 2

Készítünk 3 tojásból egy piskótát. 18 dkg diót darabosra vágunk és megpergeljük, 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, 6 kanál porcukorral s a megpergelt diót a habba keverjük. Hideg tepsiben lassú tűznél kisütjük.

Krém: 6 tojássárgát 1 borospohár feketekávét egy merőkanál tejet 6 kanál porcukrot és vaníliát sűrű pépé főzünk. Kihűlve 20 dkg vajhoz kanalanként hozzáadjuk. A habosra kavart krémmel összerakjuk.

A lapokat 2 vágjuk 4 lapot kapok. Alul a piskóta, krém, dióhab, krém és legfelül a piskóta.

(Marosvásárhely, 1960-as évek)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése