25 dkg cukrot habosra kavarunk 4 tojássárgájával, hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot, 30 dkg főtt áttört kihűlt burgonyát és legalább 15 percig keverjük.
Ezután beleadunk 1-2 evőkanál finom zsemlemorzsát, csipetnyi szódabikarbónát, 5 dkg darált diót és a tojások keményre vert habját. Alaposan kizsírozott és kilisztezett tepsiben sütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk és a következő krémmel töltjük meg.
Krém:
2-5 dkg lisztből 2 deci tejjel besamelt főzünk a tűzről levéve még melegen keverjünk bele 10 dkg cukrot, ha kihűlt egy csomag vaníliás cukrot, 5 dkg diót, 1 evőkanál rumot és 10-12 dkg vajat keverünk bele és habosra kavarjuk.
A tortát megtöltjük, kívül is bevonjuk a krémmel és darált dióval behintjük.
(Marosvásárhely, 1950-es évek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése