10 evőkanál olvasztott zsír vagy vaj,
jól összekavarni 10 evőkanál porcukorral,
1 kávéskanál sütőpor,
1 vaníliapor,
10 evőkanál finomra reszelt nyersmurok,
annyi liszt, hogy a poronyónál lágyabb tészta legyen és
3 lapot sütünk, akármilyen krémmel tölthetjük.
jól összekavarni 10 evőkanál porcukorral,
1 kávéskanál sütőpor,
1 vaníliapor,
10 evőkanál finomra reszelt nyersmurok,
annyi liszt, hogy a poronyónál lágyabb tészta legyen és
3 lapot sütünk, akármilyen krémmel tölthetjük.
(Marosvásárhely, 1970-es évek)
Igazi különlegesség!!!
Ilyen szép sárga lett a muroktól (karotin).
És kimondottan finom!
A lapokat előmelegített sütőben (200 °C) 7-8 percet sütjük.
Krém:
fél liter tej,
4 evőkanál gríz, összefőzni, ha kihűlt
15 dkg cukor,
20 dkg vaj,
1 citrom leve keverékkel összekeverni.
A lapok megtöltése után, le kell takarni amíg kihűl, hogy ne száradjon ki, utána be a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése